Consiliul Concurentei, organism autonom, administreaza si pune in aplicare Legea concurentei (nr. 21/1996), care are drept scop protectia, mentinerea si stimularea concurentei si a unui mediu concurential normal, in vederea promovarii intereselor consumatorilor ...

Gheorghe Oprescu

Cu sinceră părere de rău, Consiliul Concurenței anunță trecerea în neființă după o grea suferință a domnului Otilian Neagoe, Vicepreședinte al Consiliului Concurenței și Președinte al Consiliului Național de supraveghere din Domeniul Feroviar.

Licențiat în sociologie, Domnul Otilian Neagoe a deținut funcții importante în administrația publică și în mediul privat, meritele sale fiind recunoscute și prin decorarea cu Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

Domnul Otilian Neagoe s-a implicat activ în buna desfășurare a activității Consiliului Concurenței. Din funcția de Vicepreședinte, a sprijinit luarea deciziilor în cadrul investigațiilor și rapoartelor publicate. De asemenea, a avut un rol important și în realizarea proiectelor legislative cu impact asupra concurenței și a ajutorului de stat.

În 2011 a fost numit Președinte al Consiliului Național de supraveghere din Domeniul Feroviar, unde a participat la luarea deciziilor cu privire la rezolvarea unor încălcări în domeniul transportului feroviar. Mai mult, a sprijinit realizarea de către Direcția Supraveghere Feroviară a unor studii în domeniul infrastructurii transportului de marfă și de persoane.

A avut o serie de inițiative importante, dintre care amintim proiectul Caravana Concurenței, o campanie de prevenire a încălcării regulilor de concurență și acordare de asistență în domeniul ajutorului de stat.

Activitatea sa va rămâne un reper în istoria instituţiei căreia i-a dedicat un deceniu.

Prin dispariţia sa, Consiliul Concurenţei pierde un bun coleg şi un om deosebit.

 

Dumnezeu să-l odihnească!

 

Contactează Consiliul Concurenţei - Piaţa Presei Libere, nr. 1, corp D1, Sector 1, 013701, Bucureşti, OP 18 Ghişeul 3

021 - 405.44.20 Registratura Generală
021 - 318.11.98 Birou Preşedinte
021 - 317.11.91 Secretar General
021 - 405.44.23 Punct naţional de informare Ajutor de Stat
021 - 405.44.29 Birou Presă

Toate datele de contact ale Consiliului Concurenţei >>

Prelucrarea datelor cu caracter personal >>